הדף היומי בתע"ס – חלק ה | שיעור 31 עמודים שמ"ו – שמ"ז

שיעור 31 – תלמוד עשר הספירות – דף היומי – חלק ה'
סיכום בנקודות עמוד שמ"ו-שמ"ז – ד טבת תש"ף
בית מדרש הסולם – שיעור מאת הרב אדם סיני

1. בס"ג מתקיים מטי ולא מטי הקבוע, דהיינו, לאחר הזדככות המדרגה, לאחר מטי בחכמה ומטי במלכוות וכן כל מדרגות הג"ר, חוזרות הרשימות לראש ושוש נעשה תיכף מטי בכתר על ג'ב' כמו שהיה קודם.
2. כדי להבין את הנקודה הקודמת צריכים לדעת את ההבדל בהמעבר בין מטי בכתר ומטי בחכמה ששניהם ג'ב'
3. מטי בכתר כמו תפקיד של אשה לעומת אמא, שכל כולה התמסרות ואימון וקבלת הדרכה, כאשר רצונה הפרטי אינו נחשב כלל וכלל. היא הנקראת מצב של אחורים דבינה שאינה רוצה לקבל חכמה אפילו שיש חכמה במדרגה.
4. במטי בחכמה, הבינה נוהגת כאמא שרוצה לקבל חכמה בשביל הבנים, דהיינו להוציא מהכוח אל הפועל את אותה הבנה שקבלה קודם.
5. המעבר נעשה על ידי בחירה ולא בגלל ביטוש וחוסר יכולת.
6. הזעם בעולם שמקצר ימיו של האדם מתקיים במצב שבו עלו הרשימות אחרי מטי במלכות, דהיינו הזדככות הס"ג ועוד לא יוצא בחזרה מטי בכתר.
7. מצב זה קורה ותלוי בנשמות בני האדם, דהיינו שאם עושים את הבחירה להתמסר שוב ולעזוב את עצמם בצד, אז לא יהיה זעם. אולם אם לא עושים את הבחירה מחדש אז נשארים תקועים במקום הזה של הז"ת.
8. כאשר אדם חיי חיי קליפה, דהיינו הנאות רגעיות ומיידיות וקבלת התענוג לא באה כדי ליישם את הקשר עם הבורא ואת רצון הבורא, אזי הוא לא יכול לבוא לבחור לשים את עצמו בצד כי נתון לתענוג האישי שלו ולקליפה. וזה מה שגורם לזעם בעולמות העליונים כי אינו נוהג כעניין מטי ולא מטי בס"ג.
9. כדוגמה לכך ניתן לראות את השיח בין בני אדם שכאשר אדם רוצה לאמר את דעתו קשה לו להפסיק לאמר דעתו ולבחור להקשיב וללמוד דבר חדש מרעהו. ומרים את קולו וזועם ואומר את דבריו עשרות פעמים כדי לה כריח את השני בזעם לקבל את דעתו ובכך מקצר חייו ויוצר חושך בנפשו.

בית מדרש הסולם ללימוד פנימיות התורה וחכמת הקבלה בדרך ״בעל הסולם״ והרב״ש בראשות הרב אדם סיני.

ניתן לעקוב אחרי העדכונים וליצור קשר
https://www.instagram.com/hasulam.community
[email protected]
הצטרפו ללימוד התע״ס היומי: https://dafhayomitaas.org.il
אתר הבית: https://www.hasulam.co.il